De refluxpoli

Het maken van een afspraak

Voor het maken van een afspraak op de polikliniek van het Refluxziekte Expertisecentrum in het Meander Medisch Centrum is een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Zonder deze verwijzing is het helaas niet mogelijk een afspraak te maken.

Wanneer u al onder behandeling bent bij bijvoorbeeld een maag-darm-leverarts of internist voor uw zuurklachten, vraag dan of zij uw dossier inclusief alle uitslagen van onderzoeken aan ons kunnen opsturen per post. Vervolgens kan u met de poli-assistentes een afspraak inplannen. U zal een bevestiging van de gemaakte afspraak per post ontvangen samen met een vragenlijst. Wij verzoeken u deze vragenlijst in te vullen en zo snel mogelijk aan ons terug te sturen voor de verwerking.


De gang van zaken

Wanneer alle beschikbare gegevens bij ons binnen zijn wordt alles voorafgaand aan uw polikliniek bezoek uitgebreid bestudeerd en besproken binnen het team. Er wordt ook gekeken of alle benodigde onderzoeken zijn gedaan. Wanneer iets ontbreekt, of wanneer voor het maken van een behandelplan toch een extra onderzoek benodigd is nemen wij met u contact op. Er zal dan worden gezorgd dat u voor het bezoek bij ons op de polikliniek alle benodigde onderzoeken heeft gehad. Het kan gebeuren dat de poli afspraak wordt verzet zodat er voldoende tijd is voor het onderzoek.

Eenmaal op de polikliniek worden uw klachten en symptomen nogmaals goed uitgevraagd. We bespreken met u de door u ingevulde vragenlijst en de resultaten van alle onderzoeken die gedaan zijn. Hierna vertellen wij u ons voorstel voor de behandeling van uw klachten en zal voldoende tijd beschikbaar zijn om uw vragen te beantwoorden.

Uw huisarts en/of verwijzende maag-darm-leverarts zal een brief van ons ontvangen waarin de uitkomst van de bespreking en het behandeladvies staat.Adresgegevens

Postadres voor medisch dossiers

Refluxziekte Expertisecentrum
Meander Medisch Centrum
Postbus 1502
3800 BM Amersfoort

Bezoekadres polikliniek

Refluxziekte Expertisecentrum
Polikliniek Chirurgie
Meander Medisch Centrum
Maatweg 3
3813 TZ Amersfoort


Voorlichtingsfilmpjes

Hoe komt u bij het ziekenhuis?

Meander Medisch Centrum in Amersfoort is goed bereikbaar. Met de auto parkeert u direct onder het ziekenhuis. De bus stopt voor de deur. Of kom als het kan met de fiets.

Uw afspraak op de polikliniek

Wat neemt u mee en waar meldt u zich, als u een afspraak heeft bij een medisch specialist in het ziekenhuis? Dit filmpje geeft u alvast een indruk zodat u goed voorbereid bent voor uw bezoek.

 

Voorbereiding op uw opname

Ter voorbereiding op uw opname komt u op het Opnameplein. Door de gesprekken met zorgverleners op het Opnameplein bent u goed voorbereid op wat komen gaat.

Uw opname op de afdeling

Als u wordt opgenomen in het ziekenhuis, verblijft u op een moderne, prettige eenpersoonskamer. Uw kamer beschikt over een badkamer met toilet. In de lounge kunt u zich ontspannen of andere patiënten ontmoeten. De verpleegkundige zorgt ervoor dat u in goede handen bent.

 

Wanneer u geopereerd wordt

Veel mensen zien op tegen de operatie. We maken u in dit filmpje vertrouwd met de gang van zaken. Op de Operatiekamers doen onze medewerkers er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen.